Opzet en inhoud


In deze autocursus leren we defecten opsporen en zelf kleine reparaties uitvoeren. Zowel dieselmotoren als benzinemotoren worden onder de loep genomen. We halen oude motoren tot het laatste lager uit elkaar en ieder jaar lukt het weer: de oude trekker van de Hoeve aan de praat krijgen. Of wat dacht je van het verwisselen van een band op de hand?

We werken in groepen van maximaal acht personen. Kleine groepen, dus je krijgt persoonlijke begeleiding. Eventueel wordt er een verdeling ‘beginners-gevorderden’ gemaakt, maar de indeling kan ook zijn: vierwiel aangedreven auto’s en ‘gewone’ auto’s. Onze docenten, met ruime ervaring in de auto- en motortechniek, helpen daarbij.

De eerste drie dagen onderzoeken we de auto. Onderdeel na onderdeel. Volgens het schema: een stukje theorie (videoband of lesboek), dan kijken bij je eigen auto, en vervolgens sleutelen aan dat onderdeel.
De laatste dagen is er ruimte om aan je eigen auto te sleutelen. Of als je die niet mee hebt: sleutelen aan een van de (sloop)auto’s die de cursisten ter beschikking staan. In de avonduren worden korte ‘workshops’ gehouden, met aandacht voor een specifiek onderdeel: de accu, ‘meten is weten’ (over het gebruik van de multimeter), aankoopcontrole, computers in auto’s, APK-keuring, hybride auto's of alternatieve vormen van voortstuwing (elektrisch, waterstof).de motor loopt weer, het werk zit er op

In de cursusruimte liggen DVD’s over diverse autozaken klaar, die bekeken kunnen worden en gekocht. Veel autoboeken zijn beschikbaar en je kan draaien aan modellen. In de ochtend en de middag word je door docenten begeleid, ’s avonds is er ruimte om aan je eigen auto te sleutelen, een workshop te volgen of …lekker te ontspannen.

Deze intensieve cursus duurt zes volle dagen (zaterdagmiddag tot en met vrijdagmiddag). Koffie, thee, ontbijt, lunch en dinner worden verzorgd. Bovendien ontvang je de speciaal voor de autocursus samengestelde ‘Leidraad Autosleutelen’ uitgereikt.