Optimistjes

Erik en Olinde zijn in 2011 op reis geweest voor het Rode Kruis, 'Serious Request editie van de Amsterdam-Dakar challenge'. Ze willen hun grenzen verleggen en volgen in 2012 een zomerweekcursus in Holthees en melden ons:
"... In de week van 28 juli t/m 3 augustus zijn we op cursus geweest in Holthees, op het randje van Brabant en Limburg.
De cursus begint met het demonteren van een paar sloopauto´s. Een prima manier om sleutelangst te overwinnen, want je kunt ze toch niet kapotter maken dan ze al zijn. Opdracht: 'Haal het motorblok er maar uit'. Dat gaat natuurlijk niet zomaar, er zit van alles aan vast.
Terwijl je een voor een die onderdelen losschroeft, leer je wat ze zijn en wat ze doen en hoe ze samenhangen met alle andere onderdelen. Daarna is het tijd om problemen te analyseren en op te lossen.
Diegenen die een eigen auto bij zich hebben, kunnen daarmee aan de slag. Voor de anderen is er op de een of andere manier telkens wel een auto te vinden waaraan iets mankeert, of die gewoon nagelopen moet worden voor een aanstaande keuring.
In de loop van zo'n week voel je jezelf competent worden. Aan het einde verwisselen we remblokken en radiators en stellen we ontstekingen af alsof we nooit anders gedaan hebben. Kortom een fantastische week.
Nu op zoek naar een auto waarop we onze kennis kunnen loslaten ... "