Indrukwekkende week

"... Het is alweer een week geleden dat ik terug kwam van de autosleutelcursus in Holthees. Als je de halve wereld overgaat in een Toyota Land Cruiser lijkt het me handig dat je ook verstand hebt van deze motor en zelf het een en ander kan repareren. Wat een leerzame en indrukwekkende week!

Laten we beginnen bij het begin. We begonnen met een kleine uitleg en al snel hadden we ons eerste theorieblok gehad, daarop volgde het uit elkaar halen van een motorblok waar we over elk onderdeel uitleg kregen door Ron en Bert. Twee bijzonder gedreven toffe leraren waar je uren naar kunt luisteren, behalve soms na een lange dag in de buitenlucht gesleuteld te hebben aan je eigen auto ;-).

Ik had geen auto waaraan gesleuteld hoefde te worden. Dus ik hielp deze week andere cursisten met remmen schoonmaken, onderhoudsklusjes, sleutelen aan een campertje en elektrische problemen oplossen. Ik heb zelfs een subframe onder een Hyundai Atos vandaan gehaald samen met een medecursist. Ook heb ik mij kunnen uitleven op de Toyota Land Cruiser van de cursus, erg handig voor straks in Aussie en leuk om te doen!

’s Avonds na het eten, bereid door onze geweldige privékok Barry, hadden we af en toe een uurtje theorie of een lezing over alternatieve brandstoffen. De dagen waren compleet gevuld, vol met alle facetten die er komen kijken bij het sleutelen.

De halve dag 4x4 rijden was echt top! Hier heb ik kunnen proeven wat me op reis te wachten staat. Ronnie, die deze sleutelcursus mogelijk maakt, stond ’s avonds altijd klaar voor een praatje aan de bar. Maar ook in de morgen was hij van de partij en had een waar ritueel dat begon met een stukje voorlezen uit een dichtersboek, dat uiteraard te maken had met … auto’s. En een vast onderdeel was het weerbericht, wel zo belangrijk als je in de buitenlucht aan het sleutelen bent, gevolgd door het ‘mystery onderdeel’.

Al met al een geweldige leerzame week met een leuke groep cursisten, leraren en organisator. Je leert in zo’n week meer dan alleen sleutelen.

Ik ben er klaar voor! Australia, here we come!

Martijn ... "