Wereldreizigers: reisverhalen oud-cursisten

Van Shanghai naar Amsterdam
Ex-cursisten Bert van Dijk en Mirian Keunig vertrekken in juni 2014 voor een unieke autotocht van Shanghai naar Amsterdam. Zij hebben in Nederland een Toyota Land Cruiser 90 3.0TD uit 2001 gekocht en die wordt in maart 2014 verscheept naar Shanghai. Over de reis die onder andere langs China, Mongolië, Kazakstan, Kirgizstan, Tajikistan, Oezbekistan, Turkmenistan, Iran en Turkije voert, denkt het koppel ruim drie maanden nodig te hebben. Het is niet zomaar een autoritje: ruim 13.000 km zijn ze in Shanghai nog verwijderd van onze kaas en drop.

De einder voorbij
Oud-cursist Jan is met zijn vrouw Margriet in augustus 2013 naar Zuid-Afrika vertrokken.
 

Kuipwagen
Marijke en Coen hebben in 2011 met hun Toyota Land Cruiser HZJ-75 uit 1994 Marokko bedwongen. Na voor een tweede keer een weekcursus in Holthees te hebben gevolgd, treffen ze nu voorbereidingen voor een tocht vanuit Vietnam. Ze banen zich een weg terug naar Nederland: Singapore, Maleisië, Thailand, Cambodja, Laos, China, Mongolië, klein stukje Rusland, Kazakhstan, Kirgizstan, Tajikistan, Oezbekistan, Turkmenistan, Iran, Turkije, en dan in Roemenië de EU weer in op weg naar huis.

2travel4
Martijn, enthousiaste cursist van de tweede sleutelweek 2011 in Holthees, bereidt zich samen met zijn vrouw Jessica voor op een wereldreis, die hen vanaf begin oktober 2011, van Australie en Nieuw Zeeland via India naar Nederland zal leiden. Dit alles met een Toyota Land Cruiser.

Har en Mar op reis
Harald en Mariska, deelnemers aan de autosleutelcursus in 2010, zijn al een paar jaar plannen aan het maken voor een reis door Afrika en Zuid Amerika. Op 15 augustus 2011 verlieten zij Nederland met hun Land Cruiser om hun rondreis van elf maanden te beginnen.

TwoDutchies
Fred, één van de deelnemers aan de zomerweken in 2010, heeft met zijn vrouw Magda ons kikkerlandje verlaten. In een Toyota Land Cruiser gaan ze de wereld verkennen, te beginnen met Australië. Met veel nuttige tips voor wereldreizigers.

Waar zijn ze nu
Impressie van een Azie reis in 2009/2010 van Arjan en Sarika, oud-cursisten 2009.

Overlanders
Op een oktoberdag in 2007 gaan Reg en Natasja voor het eerst sleutelen aan hun ‘Kroesie’, zoals ze hun Toyota Land Cruiser liefkozend noemen. Het is de eerste cursus voor 4WD-auto’s in Beesd. En ze hebben geluk: ze zijn de enige twee deelnemers en krijgen dus privéles. Reg: 'We kregen bijzonder heldere uitleg van docent Jaap en we raden "Overlanders", die net als wij weinig ervaring hebben of dieper op de techniek willen ingaan, zo’n cursus zeker aan'.

LandenCruisen
Roger en Karlijn hebben in 2007 de weekcursus in Spa gevolgd en zijn met hun Land Cruiser 75 Azië doorgetrokken. Thailand, Cambodja, Laos en Maleisië stonden onder meer op het programma. 'Als je auto goed voorbereid de wereld in wilt … volg een sleutelcursus in Holthees!'

Klaasonderweg
Mijn oude vriend Klaas uit Groningen is ook een wereldreiziger. Maar hij heeft geen auto. Hij trekt op zijn fiets de wereld over. In 2012 trapte hij zijn pedalen rond ergens in India. Volg zijn avonturen!