Weekcursus Campers

Weekcursus Campers in Holthees


Een vakantie met een tentje hebben we wel gehad

Vroeger trokken we de wereld in met een tentje, maar dat willen we niet meer. We zijn iets ouder geworden en een tentje is toch wel heel primitief. Denk aan die lange regendagen. Maar we zijn niet het type dat voor een hotelvakantie kiest. We zoeken vrijheid en avontuur. En dan lonkt een campervakantie. Je kunt een nieuwe kopen, maar die Hymers zijn wel erg duur. Negentigduizend euro’s is niets in deze sector. Dus gaan we op zoek naar een tweedehands camper of we kopen een oude bestelbus die we ombouwen tot een klein paleisje. Het heeft twee voordelen: Je bent veel goedkoper uit en je kunt de wagen inrichten zoals je wilt. Voor de mensen die deze plannen hebben, is deze weekcursus uitermate geschikt. Zowel het motorische deel wordt grondig onderzocht maar ook kijken we naar de inrichting.

Een tafel wordt ineens een bed

Qua inrichting zie je de meest fantastische oplossingen. Bureaulades die omgebouwd ineens een tafel worden, uit een vergeten hoekje komt ineens een kookhoekje te voorschijn. En met een uitklapstukje heb je ineens een buitendouche. Een tafel wordt ineens een bed.  Het is fantastisch leuk om daarover na te denken, andere wagens te bekijken en zelf nieuwe ideeën te ontwikkelen. En dan aan het bouwen of verbouwen. We zorgen er in ieder geval voor dat er voldoende houtbewerkingsgereedschap is om de nodige verbouwing zelf te verrichten. Zagen, schuren, boren en popnagelen horen bij de werkzaamheden.

Een camper moet rijden

De auto moet natuurlijk ook nog rijden, uiteindelijk het belangrijkste van alles. Dus we onderzoeken de motor op gekke geluidjes, bekijken of de remmen voldoende werken. Indien nodig geven we de camper een kleine of een grote beurt. We onderzoeken de verlichting en de technische installatie. We controleren alle vloeistofniveau ’s: accuwater, koelwater, remvloeistof, oliereservoir voor de stuurbekrachtiging en natuurlijk de motorolie.


Zonnepanelen op het dak

En dan gaan we naar binnen. Hoe richten we ons paleisje in? Wordt er een krachtige Hi-Fi-installatie ingebouwd, hebben we een koelkast nodig (op gas, op elektra, 24 volt-gelijk of 230 Volt-wissel) En hoe richten we de keuken in? Of bouwen we een buitenkeuken? Gaan we naar de Noordpool, dan moet er ook een dieselkachel komen. En dan komen de vervolgvragen. Hebben we aan één accu genoeg of moeten we voorzien in een tweede stroombron? Is de dynamo sterk genoeg voor het laden? Misschien is het verstandig om enkele zonnepanelen op het dak te installeren. Bij een boordnet van 230 Volt is een omvormer nodig. Maar hoe sluiten we alles aan? Onze docenten hebben ruime ervaring op dit gebied en zullen je wegwijs maken in de geheimen van de elektriciteit. Kortom, genoeg werk aan de winkel.


De cursus verdient zichzelf terug

Op al deze vragen gaan we in deze cursus proberen een antwoord vinden. In discussie met de docenten en met elkaar. Daarbij moet gesteld worden dat onze kennis zich merendeels richt op de techniek, van auto en inrichting. We ondersteunen ook houtbewerking, maar zijn geen professionele timmerlieden.

De cursus verdient zichzelf terug. Deze week is een mooie gelegenheid om je voor te bereiden op een reis met je camper of bus. En creatieve reisgenoten te ontmoeten.

Interesse? Schrijf je dan snel in.