Weekcursus 4WD's


 

Voor wie

De meeste cursisten dromen van die verre reis; Naar China, Afrika doorkruisen of naar Zuid-Amerika, om er maar eens een paar te noemen. Maar dan moet je wel wat weten van je 4WD, hoe houd je m aan de praat, wat voor reserve onderdelen wil je bij je hebben, en wat voor gereedschap.

Deze week is geschikt voor iedereen met een 4WD, met of zonder autotechnische- of sleutelkennis. Veel van onze oud-deelnemers aan de 4WD week hebben deze week gebruikt om zich vertrouwd te maken met de ins en outs van hun krachtpatser, wat ze in combinatie met de kennis en kunde die ze op technisch vlak hebben opgedaan, optimaal heeft voorbereid op hun wereldreis.

Een stukje geschiedenis

4WD sleutelkennis is eigenlijk waar autosleutelcursus.nl uit ontstaan is. Vanuit Artsen zonder Grenzen, die hun medewerkers wilden opleiden om zelfredzaam te zijn op de plekken waar hulptroepen niet makkelijk op te trommelen waren.

 En een aantal van onze docenten maken al vanaf die tijd onderdeel uit van ons team, en hebben indertijd dus het ondersteunend personeel van Artsen zonder Grenzen nog les gegeven.

Bonus

Tijdens de week zal er naast het klussen ook een moment ingepland worden om met je eigen 4WD te gaan terreinrijden, op een daarvoor ingerichte hindernisbaan in de buurt. Dan kun je voelen wat voor verschil de differentieel, de low gear en de 4WD echt maken!


Interesse? 
Schrijf je dan snel in.

De cursusweek

De eerste 1,5 dag onderzoeken we hoe een auto nou eigenlijk in elkaar zit door het met elkaar demonteren van een sloopauto. Onderdeel na onderdeel. De rest van de week ligt de nadruk op het aan je eigen auto te sleutelen. Volgens het schema: een stukje theoretische uitleg, dan kijken bij je eigen auto, en vervolgens sleutelen aan dat onderdeel. In de avonduren worden korte ‘workshops’ gehouden, met aandacht voor een specifiek onderdeel, zoals bijvoorbeeld ‘meten is weten’ (over het gebruik van de multimeter). Daarnaast wordt ook zeker een avondje ingeruimd voor reisverhalen.