Pech Onderweg


Voor wie?
Iedereen die zijn auto wil leren kennen en Pech Onderweg wil voorkomen of ter plaatse kunnen oplossen. Mannen, vrouwen, met of zonder kennis van auto- of sleuteltechniek.
In juni kijken we voor een zomervakantiebeurt en in november maken we de auto 'winterklaar'.

 


Opzet
Deze autocursus is een eerste kennismaking met je eigen auto. We kijken met elkaar onder de motorkap om te ontdekken wat daar allemaal onder verborgen zit: de motor, de accu, de startmotor, enzovoorts. We zetten de wagen op de brug en gaan onder de auto kijken: wat is daar allemaal te zien?De vering, de ophanging, de aandrijving en de schokdempers. Ook het onderhoud komt aan de orde. Welke zaken kunnen we gemakkelijk zelf controleren? Allereerst de controle van alle vloeistofniveaus, zoals die van het vloeistofniveau van de accu, de motor en het koelsysteem. De meest gangbare problemen komen aan de orde: hoe verwissel je een band (waar zit het reservewiel eigenlijk?), hoe vervang je een lampje (hoe krijg ik dat rare kapje weg?), waar zitten alle controlepunten (is dit het remvloeistofreservoir?).

We werken in kleine groepen van maximaal zeven personen, dus een persoonlijke begeleiding. Samen met ervaren docenten wordt het dagprogramma onderdeel voor onderdeel afgewerkt.

Programma
Om een indruk te geven van het dagprogramma, volgen hier enkele onderwerpen.

*

Onderdelen van de auto
                                        

kijken onder de auto en onder de motorkap
                                                                        

                                             

*

Banden, remmen

bekijken voorremmen, APK-eisen, bandentypes, wielwissel

 

*

Accu, vloeistofniveaus

werking van de accu, startkabels,gebruik multimeter, controle belangrijkste vloeistofniveaus: motor, koelwater, accu, transmissie


 

*

Elektra

werking van de accu en dynamo, spanning van V-snaren, startkabels, verwisselen lampjes, gebruik testlampje

 

*

Diversen

ontluchting diesel, rondje langs de auto’s, ontluchting leeggereden diesel, alternatieve brandstoffen, vragen van cursisten beantwoorden, evaluatie

 

Deze intensieve cursus duurt de gehele dag. Koffie, thee en de lunch worden verzorgd. Bovendien ontvang je de Handleiding Pech Onderweg.

Kosten

CursusdataLocatie

€ 135

Z
ie het cursusoverzichtNieuwegein                                          
We maken gebruik van de garage van AHC Utrecht, met een ruime cursusruimte en een aantal bruggen. De locatie ligt niet ver van de snelweg A12.
Klik hier voor de routebeschrijving.


Inschrijven

Je kunt je online inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen en te verzenden.