Basiscursus sleutelen 4WD

Voor wie?
Voor iedereen die meer wil meer weten over de specifieke eigenschappen van een Four-Wheel-Drive, met of zonder autotechnische - of sleutelkennis.
En voor aspirant-wereldreizigers die meer willen zien dan de Nederlandse polders. Die dromen over een wereldreis. Afrika en Azië komen in beeld. Plannen worden gesmeed. Ze gaan een uitdaging aan. Ze kopen een auto, een Land Rover of een Land Cruiser, een Laplander of een Hanomag, en plannen een reis. De voorbereidingen op zich zijn al een kleine vakantie. Een reis langs GPS-winkels, vier-bij-vier garages en kaartenshops.

'Life is a journey, not a destination'

Het uitzoeken van een auto is al een heel avontuur. En als die er dan eenmaal is, wordt het een baby, een troetelkind. De auto krijgt een naam. Zo zijn Reg en Natasja naar Afrika geweest met Kroesie. Dat is een robuuste Toyota Land Cruiser, met nieuw bladveren en een elektrische lier. En wat te denken van Mbali, die Simon en Marjon al de halve wereld rondgereden heeft. Je begrijpt het al, Mbali is hun autovriend. Maar wat moet je precies meenemen aan reserve-onderdelen? En welke onderdelen hebben regelmatig onderhoud nodig?

Opzet
Deze cursus is een eerste kennismaking met een vierwielaangedreven auto. De aandacht richt zich op de specifieke onderdelen die deze auto zo bijzonder maken, zoals de high en de low gear en het overschakelen van twee- naar vierwielaandrijving. Het onderhoudsschema van de wagen wordt doorgenomen en er wordt aandacht besteed aan die (reserve) onderdelen die bij een lange reis niet mogen ontbreken. Je moet je auto meenemen en alles wat je hebt en denkt mee te gaan nemen voor de grote reis.

We werken in kleine groepen van maximaal zeven personen, dus een persoonlijke begeleiding. Samen met ervaren docenten wordt het dagprogramma afgewerkt.

Programma
We behandelen onder meer:
* wat zijn de belangrijkste delen van de auto? (algemene uitleg)
* welke onderdelen krijgen het zwaar?
* waar moet ik op letten bij het tanken (kwaliteit van de brandstof)
* en bij het verversen of bijvullen van oliën?
* welke delen hebben regelmatig onderhoud nodig?
* welke reservedelen en welk gereedschap moet ik meenemen?
* waar moet ik op letten en wat moet ik controleren als ik door (diep) water rijd?
* hoe zoek ik fouten en wat doe ik eraan? (foutzoekschema's)

Deze intensieve cursus duurt de gehele dag. Koffie, thee en de lunch worden verzorgd. Bovendien ontvang je de Handleiding 4WD.

 

Kosten

Cursusdata
Locatie

€ 140

Zie Data  & Inschrijven


We maken gebruik van de garage van AHC Utrecht, met een ruime cursusruimte en een aantal bruggen. De locatie ligt niet ver van de snelweg A12.
Klik hier voor de routebeschrijving.
Inschrijven

Je kunt je online inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen en te verzenden.